On monia tapoja tehdä salibandyvarusteita. Tämä on Fat Pipen tapa.
Pyrimme pala kerrallaan vähentämään taakkaa ympäristöllemme.

Tsekkaa alta, kuinka matkamme etenee kohti vastuullisempia salibandyvarusteita.

Made in Fat Pipe
Factory Finland.

Kaikki Fat Pipen tuotteet on suunniteltu Suomessa. Siitä hyvästä mailoillemme on myönnetty Avainlippu-merkki sekä tekstiileillemme Design from Finland -merkki.
Fat Pipe tehdas

Suunniteltu Suomessa.
Valmistettu...

Alkuperämaa

Tekstiilien materiaalit

Materiaalilla
on merkitystä.

Enemmän fättiä.
Vähemmän muovia.

TUOTEPAKKAUKSET JA PAKKAAMINEN:

Tehokas tehdas.
tehokas jätteen lajittelu.

Kierrätys

Kerralla enemmän.

Kuljetus & Maahantuonti

Fat pipe tehdas

MADE IN FAT PIPE
FACTORY FINLAND.​

Kaikki Fat Pipen tuotteet on suunniteltu Suomessa. Siitä hyvästä mailoillemme on myönnetty Avainlippu-merkki sekä tekstiileillemme Design from Finland -merkki.

Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki kertoo kuluttajalle, että tuote on tuotettu ja valmistettu Suomessa. Design from Finland-merkki kertoo tuotteen suunnittelun ja tuotekehittelyn tapahtuneen Suomessa, mutta tuote on valmistettu muualla. Molempien merkkien käyttäjät sitoutuvat toteuttamaan vastuullisuutta ja tuotteiden tulee olla tiettyjen vaatimusten mukaisesti tuotettu.

Fat Pipen mailamalliston suunnittelu, tuotekehitys ja kokoonpano tapahtuu Suomessa, Helsingissä, Vartiokylässä. Saatavuussyistä grippimme ja vartemme valmistetaan alihankintana ulkomailla. Grippien ja varsien ulkonäkö, sekä tekninen toteutus on meidän sunnittelemaa.

Alkuperämaa

SUUNNITELTU SUOMESSA. VALMISTETTU...

Fat Pipen tekstiilien suunnitteluprosessi tapahtuu Vartiokylässä suunnittelijan ja salibandyn asiantuntijoiden tiimityönä. Fat Pipen tekstiilimallistot suunnitellaan pitkäikäisiksi, kestäviksi ja toimiviksi urheiluvaatteiksi ja -varusteiksi, joita testataan ja kehitetään yhteistyössä liiga- ja harrastajatason pelaajien kanssa. Mallistoja päivitetään kerran vuodessa, mutta osa malleista jatkaa olemassaoloaan useamman vuoden päivittymällä vain logoistaan ja väreistään. 

Fat Pipen vaatteiden, asusteiden ja varusteiden valmistusmaat ovat Kiina, Taiwan, Intia, Pakistan ja Tsekki. Näissä maissa meillä on luotettavia tehtaita, joiden avulla löydämme oikeat materiaalit ja valmistamme tuotteet. Tutkimme parhaillaan mahdollisuuksia siirtää tekstiilituotantoamme enemmän Eurooppaan.

Valvomme tuotteidemme laatua ja vaatimustenmukaisuutta itse, ja tapaamme tehtaamme edustajia aika-ajoin paikan päällä tehtaalla ja kansainvälisillä messuilla. Kaikki tehtaamme noudattavat vähintäänkin EU:n REACH-asetuksia (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals).  Valmistajillamme on vaihtelevasti erilaisten eettisten ja kestävää kehitystä edistävien yritysvastuujärjestöjen auditointeja ja sertifikaatteja.

materiaalit

Materiaalilla on merkitystä.

Kaikki Fat Pipen tekstiilituotteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista, joita on testattu ja koepesty. Materiaalien järkevillä valinnoilla lisäämme tekstiilien käyttöikää. Käytämme paljon synteettisiä kuituja tai sekoitekankaita. Synteettisen kuidut, kuten polyesteri, polyamidi, akryyli ja elastaani, tuovat urheiluvaatteelle hyviä ominaisuuksia kuten lujuus, kestävyys, muokattavuus ja monikäyttöisyys. 

Esimerkiksi polyesteri on maailman tuotetuin kuitu ja sen käytöllä tekstiileissä päämateriaalina tai lisäämällä sitä toiseen kuitumateriaaliin, voidaan parantaa neuloksen tai kudotun kankaan hyviä puolia kuten kestävyyttä, värinkestoa, nopeampaa kuivumisaikaa ja käyttömukavuutta. Vaikkakin öljypohjaista polyesterin käyttöä kyseenalaistetaan kestävän kehityksen maailmassamme, se pidentää myös tuotteen elinkaarta ja lisää uusiokäyttöä. Polyesterille on ominaista hyvä muoto- ja mittapysyvyys, UV-säteilyn kesto sekä se, etteivät home tai tuhohyönteiset vaurioita sitä.

Tekstiilituotteen ekologisuuteen vaikuttaa sen koko elinkaaren kuormittavuus ympäristölle eli mm. tuotteen valmistusvaiheiden energiatehokkuus, tuotteen käyttöikä ja ajattomuus, kierrätysmahdollisuudet ja uusiokäyttö. Fat Pipe vaatteet ja asusteet tuotetaan kestävistä materiaaleista käyttötarkoitus huomioiden.

Päälle puettavista tekstiileistämme löytyy kaikista tuotteista tuoteseloste, hoito-ohjeet ja valmistusmaa joko itse tuotteesta tai sen pakkauksesta. Vaatteet ja asusteet pysyvät pidempään käyttökelpoisina noudattamalla niille annettuja hoito-ohjeita ja huoltamalla tuotteita säännöllisesti.

Kestävyys

Uusi tekstiili

+3v käytetty

Uusi tekstiili

+3v käytetty

TUOTEPAKKAUKSET JA PAKKAAMINEN:

ENEMMÄN FÄTTIÄ. VÄHEMMÄN MUOVIA.​

Fat Pipen vaatteiden, asusteiden ja varusteiden pakkauksissa olemme pyrkineet minimoimaan muovin käytön. Täysin muovittomaksi emme voi kaikkien tekstiilituotteiden osalta siirtyä, koska kuljetuksen aikana ne ovat alttiina pölylle ja kosteudelle ja muovi antaa suojaa tuotteelle, ettei se vaurioidu matkan aikana.

Vuonna 2020 uudistimme pakkausmetodimme suurimmassa osassa Fat Pipen vaatteita niin, että tuotteet mahtuivat 50-60% aiempaa pienempiin muovipakkauksiin. Fat Pipen asusteiden, kuten sukkien, hikinauhojen ja pääpantojen, kuluttajapakkauksemme ovat tulevaisuudessa kaikki muovittomia pahvipakkauksia. Tähän aloimme siirtyä vuonna 2019. Kypärämme pakataan muovittomasti vain kankaiseen pussiin, jota voi käyttää kätevästi sen kuljetus- ja säilytyspussina.

kohti ekologisempia pakkauksia

KIERRÄTYS

TEHOKAS TEHDAS.
TEHOKAS JÄTTEEN LAJITTELU.

Fat Pipen Vartiokylän tehokas tehdas ja tuotanto skaalautuu tilattujen tuotteiden mukaan. Tämän lisäksi myös olemme pyrkineet tehokkaampaan jätteen lajitteluun tehtaallamme.

Fat Pipen mailojen komponentteja, tekstiilituotteita ja varusteita purkaessamme varastoon ja pakatessamme asiakkaalle syntyy pahvi- ja erilaisia muovijätteitä. Varastossamme ja tehtaallamme lajitellaan kaikki jätemateriaalit omiin keräysastioihinsa, joista ne kuljetetaan säännöllisin väliajoin jäteasemalle tai kierrätyksen.

Yrityksessämme on panostettu myös muihin jätteenkeräyspisteisiin ja niitä löytyy merkattuna useammasta paikasta toimitiloissamme. Niissä on omat jäteastiat mm. pattereille, metallille, paperille, pahville, muoville, ongelma- ja sekajätteelle. Jokaisessa työpisteessä on paperinkeräyslaatikko, vaikka pyrimmekin mahdollisimman paperittomaan työskentelyyn.

Tekstiilien erilliskeräys tulee pakolliseksi EU:ssa vuonna 2025 ja Suomessa se pyritään aloittamaan jo vuonna 2023. Meiltä jäävä käyttökelpoinen poistotekstiili on aina kerätty uusiokäyttöön eri hyväntekeväisyysjärjestöille. Varsinaista tekstiilijätettä meiltä ei juurikaan tule, mutta esim. tuotereklamaation kautta meille palautunut käytetty vaate tullaan keräämään tekstiilijätteiden erilliskeräykseen, kunhan se toteutuu.

KULJETUS & MAAHANTUONTI

Kerralla enemmän.

Fat Pipen vaatteet, varusteet, asusteet ja osa mailojen alihankkijoilla tuotetuista komponenteista tuodaan Suomeen joko laivalla, junalla tai lentokoneella, koska niiden tuotantomaat ovat Kauko- ja Lähi-idässä. Euroopasta tilattu tavara kuljetetaan rekoilla.

Aikataulutamme tekstiilien tuotantoketjun mahdollisimman tarkasti ja suunnittelemme kuljetusmuodot yhdessä huolitsijamme kanssa ajoissa, että pääsemme mahdollisimman taloudelliseen, ekologiseen ja tarkoituksenmukaiseen kuljetusmuotoon.

Laiva- eli merikuljetus on meille yleisin kuljetusmuoto, kun tuomme maahan esim. kontillisen tai lavallisen tekstiilituotteita. Meriteitse kuljetus saattaa kestää useita viikkoja, kunnes se on määränpäässään, mutta se on silti ekologisimpia ja taloudellisimpia tapoja kuljettaa raskasta lastia Kaukoidän maista.

Toinen Fat Pipe-tuotteiden kuljetusmuoto Aasiasta on raidekuljetus, joka myöskin on hyvin ekologinen sekä hieman nopeampi kuin laiva. Lisäksi käytämme yhdistelmäkuljetuksia eli tavara kulkee osan matkaa laivalla ja osan junalla. Yhdistelmäkuljetuksella ja junakuljetuksella säästetään aikaa. Raidekuljetukset ovat meille uusia kuljetusmuotoja, mutta tavoitteemme on lisätä niiden käyttöä tulevaisuudessa.

Lentokuljetusmuotoa vältämme. Se on toki nopein tapa kuljettaa tavaraa globaalisti, mutta energiatehokkuudeltaan sekä ympäristöystävällisyydeltään huonoin kuljetusmuoto.